El 27 de Febrer vaga general d’estudiants El 27 de Febrer vaga general d’estudiants
L’AJEC fa extensible als instituts de Catalunya la vaga universitària convocada pel proper dijous 27 de Febrer Aquest curs veiem com la universitat és... El 27 de Febrer vaga general d’estudiants

L’AJEC fa extensible als instituts de Catalunya la vaga universitària convocada pel proper dijous 27 de Febrer

vaga27f_v3_min

Aquest curs veiem com la universitat és cada cop més elitista, més inclusiva i com expulsa els nostres propis companys per no poder pagar. Ja ve de llarg que reclamem una educació pública de qualitat, però les reivindicacions de les classes populars han estat ignorades envers els interessos d’uns pocs.

Tenim de rerefons la vaga indefinida de les Illes Balears i l’èxit de les vagues contra la LOMCE que han revifat l’esperit combatiu del moviment estudiantil i han fet aprendre a planificar les nostres lluites d’una manera més adequada. Hem vist com s’ataca la nostra cultura i el model democràtic de govern de la universitat. Veiem com entenen l’educació: del classisme, sexisme i el mercantilisme més brutal. Veiem també com l’augment de les taxes fa fora a milers de joves de la universitat pública.

Veiem també com aquestes mesures, que s’apliquen tant des del govern de l’Estat com des del govern de la Generalitat, tenen conseqüències nefastes. La situació és dramàtica i preocupant, i la mobilització estudiantil, per tant, ha de ser constant i en augment. Hem de passar a l’atac!

Hem de construir, crear nuclis de resposta a nivell local, a cada Institut, a cada facultat i classe que siguin capaços d’aconseguir canvis reals. Canviar el seu entorn, transformar la mobilització en organització i fer que les grans reformes educatives caiguin pel pes des de la desobediència i la contraproposta.

No podem permetre que hi hagi estudiants que no puguin pagar-se la matrícula com a conseqüència d’un procés planificat d’elitització de la universitat. És necessari, doncs, emmarcar en un discurs global totes aquelles reivindicacions locals; connectar i visualitzar de forma conjunta les diferents lluites per denunciar els veritables causants d’aquesta situació.

A causa de l’aprovació de la LOMCE els instituts patiran un gran retrocés en molts nivells. Per començar, s’ataca el model d’immersió lingüística català, es dóna una importància cabdal a la religió i es crea un alternativa a aquesta elaborada pels propis religiosos. A més a més, s’intenta discriminar a part dels alumnes amb la creació de la FP Bàsica, es creen revàlides amb un gran pes si es vol passar de curs i s’elimina la selectivitat, creant un gran caos a l’hora de poder entrar a la universitat.

D’altra banda  també afecta a continguts curriculars com per exemple la Biologia durant el Batxillerat, en la qual deixaran d’impartir-se la botànica i la zoologia. Però això no és tot, ja que el Ministeri d’Educació del Govern Espanyol obté una rellevància molt gran al controlar molt més el procés educatiu per tal d’imposar les seves idees retrògrades i els Consells Escolars passen a tenir només un valor consultiu, és a dir, no tindran cap tipus de poder. Per tots aquests aspectes negatius i més que té la Llei Wert no podem quedar-nos de braços creuats i acceptar una llei imposada i clarament contrària al que vol la comunitat educativa catalana.

Es fa necessari una gran mobilització que faci visible la nostra lluita, un dia que posi de manifest que no pararem fins aconseguir els nostres objectius. És per això que convoquem una vaga d’estudiants d’universitats i instituts el dia 27 de febrer arreu de Catalunya.

Demanem a la resta de la Comunitat Educativa que faci seva la nostra proposta i recolzi aquesta mobilització. La nostra lluita és la de l’educació de tots: la construcció d’un marc educatiu equitatiu i socialment just, una educació al servei dels qui més ho necessiten. Organitzem la desobediència per assolir noves fites.

Treballem perquè aquest 27-F sigui una resposta contundent, que marqui l’inici d’un nou camí en la lluita, que desperti la consciència d’aquells que encara es troben adormits. Per aquest motiu demanem als equips de govern de les universitats el recolzament, el boicot i la desobediència a les reformes que ens intenten imposar des de el Govern i als equips directius dels instituts que no apliquin la LOMCE.

El dia 27 de febrer es planteja com una jornada de lluita per aconseguir una educació pública, popular, catalana, i de qualitat. Una lluita hem de dur a terme entre tots, amb l’organització de: professorat, estudiants, pares i mares, i la resta de la societat civil.

Ha de ser una jornada forta i consolidar la lluita pels drets dels estudiants catalans. És la lluita d’aquells que no tenim res a perdre, només la voluntat de construir una educació pública de qualitat per a tothom. D’aquelles que creiem que hem d’avantpossar la nostra dignitat a les seves retallades.

NO POSIS L’ALTRA GALTA, EL 27 DE FEBRER SURT AL CARRER!

separador

RELACIONAT AMB LA VAGA 27-F:

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies