Milers de joves s’han manifestat aquest matí contra l’atac constant que rep l’educació pública Milers de joves s’han manifestat aquest matí contra l’atac constant que rep l’educació pública
Aquest matí més de 2.000 joves estudiants de secundària i universitaris han assistit a la crida de l’AJEC per demanar la insubmissió a la... Milers de joves s’han manifestat aquest matí contra l’atac constant que rep l’educació pública

Aquest matí més de 2.000 joves estudiants de secundària i universitaris han assistit a la crida de l’AJEC per demanar la insubmissió a la LOMCE: “Contra la imposició, insubmissió! Rebel·lat contra la LOMCE”. Una reivindicació pacífica, que s’ha dut a terme pels carrers de Barcelona, a la que se li ha sumat l’aturada de les retallades, l’atac al català i la baixada de taxes universitàries i de la Formació Professional.

La vaga convocada als instituts i universitats de Catalunya ha tingut un seguiment massiu a tot el territori per part dels estudiants a favor d’una escola inclusiva, laica, pública i catalana. No podem quedar-nos de braços creuats i acceptar una llei imposada i clarament contrària al que vol la comunitat educativa.

La manifestació s’ha iniciat a la Plaça Universitat (Barcelona) i ha acabat amb la lectura del manifest per part de l’Oriol Recasens, Coordinador d’Instituts de l’AJEC, però davant de la insistència dels estudiants, s’ha decidit continuar amb la reivindicació fins a Via Laietana amb la Plaça Ramón Berenguer el Gran.

La qualitat de l’educació segueix caient en picat a causa de les retallades, l‘accés a l’educació pública cada vegada està menys garantit amb l’augment de les taxes universitàries i la supressió de beques i ajuts, el tancament de centres públics i la reducció dels pressupostos posa en una situació molt precària a l’educació pública d’aquest país. Ja n’hi ha prou de veure com companys i companyes són expulsats de la universitat per no poder pagar les altíssimes taxes, o marxar fora del país per poder seguir els estudis o trobar feina.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies