Des de l’AJEC volem denunciar que diversos centres impedeixen als alumnes fer vaga el dijous 27 de febrer de 2014. Aquesta és una pràctica habitual...
Imatge: Albert Garcia

Imatge: Albert Garcia

Des de l’AJEC volem denunciar que diversos centres impedeixen als alumnes fer vaga el dijous 27 de febrer de 2014. Aquesta és una pràctica habitual de molts centres que impossibiliten als estudiants exercir els seus drets o que amenacen amb càstigs si falten a classe per secundar la vaga.

Volem recordar, com fem en cada vaga estudiantil, que cap normativa de centre està per damunt de cap llei orgànica i que el 2on paràgraf de l’article 8 de la LODE (Ley Orgánica 8/85) estableix:

En los términos que establezcan las Administraciones educativas, las decisiones colectivas que adopten los alumnos, a partir del tercer curso de la educación secundaria obligatoria, con respecto a la asistencia a clase no tendrán la consideración de faltas de conducta ni serán objeto de sanción, cuando éstas hayan sido resultado del ejercicio del derecho de reunión y sean comunicadas previamente a la dirección del centro.

Tot i així, molts dels estudiants que han comunicat la seva voluntat de fer vaga i han avisat amb antelació es troben que els centres consideren que la seva normativa està per sobre de les lleis orgàniques sense que hi hagi cap tipus de reacció per part de l’administració.  Altres centres amenacen amb posar falta d’assistència si es fa vaga i molts professors posen exàmens en la data de la convocatòria, fet que suposa una sanció i és contrari a la LODE.

Des de l’AJEC hem denunciat en moltes ocasions aquests intents de part del professorat i de molts centres d’impedir, en contra del que diu la llei, el dret a no assistència col·lectiva de l’alumnat a partir del tercer curs de secundària sense que això comporti cap mena de sanció o perjudici a l’estudiant, però la situació lluny de millorar empitjora a cada vaga.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies