Les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), que es realitzaran durant els dies 11, 12 i 13 de juny, són motiu de conflicte. Avui,...

Les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), que es realitzaran durant els dies 11, 12 i 13 de juny, són motiu de conflicte.

Selectivitat LlediaAvui, més de 31.000 estudiants comencen les proves de Selectivitat a tot Catalunya en la recerca de la nota desitjada. Un total de 25.623 estudiants accedeixen des del Batxillerat, 2.136 han fet matrícules lliures, procedents de Batxillerat d’altres anys, i 3.266 ho fan des de cicles superiors (FP) per examinar-se d’alguna assignatura en la fase específica. Les PAU es divideix en dues fases, una de general que és obligatòria amb 5 exàmens, i una d’específica voluntària per a tots els estudiants.

PROBLEMES AMB ELS EXÀMENS?
L’any passat vam poder veure de primera mà com les proves d’accés a la Universitat són plenes d’errors (algun d’ells molt greus). L’Associació de Joves estudiants de Catalunya creiem que el futur dels i les nostres joves s’hauria de tenir en més consideració. Són unes proves prou importants com per no realitzar-les amb el rigor que es mereixen. Esperem que aquest cop no es repeteixi aquest fet i que, en nom de les PAU, no es torni a posar en dubte.

Des de l’AJEC sabem que l’accés a la informació i la resolució de dubtes sobre les PAU no són fàcils nio accessibles, per aquest motiu posem a la vostra disposició la Oficina de Defensa de l’Estudiant (ODE), per a qualsevol consulta.

PER QUÈ VOLEM LES PROVES D’ACCÉS A LA UNIVERSITAT?

  • Perquè ens iguala a tots i a totes.
  • Perquè assegura un accés a la universitat coherent i per mèrits únicament acadèmics.

PER QUÈ NO VOLEM AQUEST MODEL DE SELECTIVITAT? Perquè ara mateix el model d’accés a la universitat fa competir als estudiants que provenen de Batxillerat amb els que ho fan des de Cicles Formatius. Creiem que això no és just ja que es tracta de modalitats d’estudi completament diferents i, per tant, no es poden posar tots en un mateix sac. L’AJEC ha denunciat reiteradament aquest fet, al considerar enormement injust que tots dos col·lectius accedeixin per la mateixa via i la mateixa prova tot i haver cursat en dos sistemes no equiparables.

I AMB LA LOMCE… QUÈ? El model implantat encara no s’ha posicionat al respecte de com serà l’accés a la Universitat, però el ministre Wert ja ha anunciat que ELIMINARÀ LA SELECTIVITAT. Des de l’AJEC volem mostrar el nostre rebuig cap a la proposta i esperem que aquesta no pugui arribar a implantar-se a Catalunya.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies