Davant de les múltiples retallades en drets socials (educació, sanitat, dependència, etc.) i en drets civils i polítics (llibertat d’expressió, llibertat de manifestació, detencions...

Cap pacte, cap ReiDavant de les múltiples retallades en drets socials (educació, sanitat, dependència, etc.) i en drets civils i polítics (llibertat d’expressió, llibertat de manifestació, detencions polítiques, etc.); en els darrers mesos, el territori espanyol és l’escenari habitual de manifestacions ciutadanes exigint que s’articulin mecanismes per a què la ciutadania pugui participar, directament, en la presa de decisions polítiques.

Estem sent testimonis del desmantellament de què havia estat un sistema democràtic, i aquesta violació dels principis democràtics s’està fent sota el marc d’actuació d’un règim polític hereu del franquisme que es fonamentava, fins a ahir, en la figura del rei Joan Carles I i, a partir d’avui, en el Felip VI. Una dinastia monàrquica que sustenta la seva legitimitat per a regnar en el dictador Francisco Franco i en una Constitució aprovada amb el soroll de fusells al clatell de tot un poble.

No és casualitat que aquells que, en els últims temps, reivindiquem el dret a votar, a participar, a decidir el present i futur polític de Catalunya i Espanya, en definitiva, a fer política, exigim la instauració d’una República popular. Volem recuperar la democràcia que ens van arrabassar l’any 1936, perquè no volem la pseudodemocràcia dels hereus del feixisme, perquè la nostra democràcia no cap en el seu règim.

Per tot això des de l’AJEC donem suport a la concentració convocada el diumenge a les 11:30h a la plaça Universitat per tal de fer sentir a l’Estat que no volem un altre rei hereu del franquisme.

 CAP PACTE, CAP REI! EL POBLE CATALÀ DECIDEIX!

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies