El dimarts 1 de juliol l’AJEC, juntament amb l‘Avalot – Joves d’UGT, organitzem una assemblea a les 10:30h del matí als Jardinets de Gràcia...

Cartell 1 de juny Garantia JuvenilEl dimarts 1 de juliol l’AJEC, juntament amb l‘Avalot – Joves d’UGT, organitzem una assemblea a les 10:30h del matí als Jardinets de Gràcia (Barcelona) al voltant de la Garantia Juvenil. Què és? Qui pot acollir-se? En quin punt està? Quina és la posició de les entitats juvenils?

La Garantia Juvenil és una iniciativa de lluita contra l’atur juvenil per garantir que tots els joves menors de 25 anys rebin una oferta formativa concreta i de bona qualitat en un plaç de quatre mesos després d’acabar la seva formació o de l’inici del seu període d’atur. La oferta pot consistir en un treball, un període de pràctiques, una formació en una empresa o un curs en un centre d’ensenyament i s’hauria d’adaptar a les necessitats i situacions de l’individu.

El principi de la Garantia Juvenil va ser recolzat pels països de la UE l’abril de 2013, però aquí a Catalunya i a l’Estat espanyol la seva aplicació es vol portar a terme d’una manera totalment denigrant per al jovent.

El problema consisteix en què el Govern del Partit Popular ha aprovat el “Plan Nacional de Garantía Juvenil” esbiaixat amb moltes mancances i que realment no ajuda ni ajudarà als i les joves. Aquest pla no inclou a les persones de 25 a 30 anys i es basa més en beneficiar a les empreses que als i les joves. Per això, us animem a que el dia 1 de juliol a les 10h del matí ens acompanyeu en un esmorzar assembleari per tal de comentar les vostres experiències en l’educació i en la vida laboral. Després de l’assemblea entregarem un decàleg amb les nostres propostes a la delegació del govern.

INFORMACIÓ RELACIONADA:

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies