Després d’un curs intens de reivindicacions i mobilitzacions en contra de la imposició del Govern espanyol amb l’aprovació de la LOMCE i la crida...

wertDesprés d’un curs intens de reivindicacions i mobilitzacions en contra de la imposició del Govern espanyol amb l’aprovació de la LOMCE i la crida a la insubmissió d’aquesta llei per part de tota la comunitat educativa, hem arribat a final de curs amb l’enèsim intent de l’Estat per acabar amb l’escola catalana. Aquest cop el seu objectiu ha sigut xifrar el preu que faran pagar a la Generalitat per a les famílies que volen que els seus fills tinguin una educació íntegra en castellà i sempre que aquesta opció no es doni des de la pública. Ni més ni menys que la desorbitada xifra de 6057€ per alumna.

Volem un sistema on es comenci a segregar els alumnes per raó d’origen, sexe, llengua o cultura? Valorar l’alumnat pel seu coneixement d’una llengua o una altra? Destrossar un model que ha servit fins ara perquè totes les persones educades a Catalunya tinguin més riquesa lingüística? Deixarem via lliure perquè el Govern espanyol acabi amb un dels bens més apreciats que tenim com és la nostra llengua?

Des de l’AJEC considerem que aquesta imposició és un nou intent d’acabar amb el model d’immersió lingüística que tants bons resultats ha donat als alumnes del nostre país i que ha permès que les comprensions dels dos idiomes cooficials de Catalunya fossin plenament coneguts per tots els alumnes que han pogut gaudir d’aquest model.

No tolerem que s’intenti establir un nou sistema on hi hagi escoles de primera i de segona, escoles on només s’ensenyi en castellà privant així a l’alumnat d’aprendre la nostra llengua.

Afirmem també la nostra oposició en el model d’escola concertada, on l’administració aporta una despesa en benefici del capital privat, quan aquests diners haurien de ser invertits en una millora de les instal·lacions i recursos de l’escola pública, per tal d’assegurar una igualtat d’oportunitats en el marc de l’educació.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies