Comença el primer curs escolar amb la pitjor llei educativa de la  democràcia a Catalunya Comença el primer curs escolar amb la pitjor llei educativa de la  democràcia a Catalunya
Aquest curs s’ha iniciat amb la implementació de la LOMCE, la Llei d’Educació que el ministre del PP José Ignacio Wert ha imposat a... Comença el primer curs escolar amb la pitjor llei educativa de la  democràcia a Catalunya

Aquest curs s’ha iniciat amb la implementació de la LOMCE, la Llei d’Educació que el ministre del PP José Ignacio Wert ha imposat a tot l’Estat. Al ser el primer curs en el qual s’aplica, aquesta anirà desenvolupant-se de forma progressiva. És a dir, aquest curs hi haurà pocs canvis respecte a l’any anterior a diferència de com quedarà finalment el 2017  (quan arribi al seu màxim desplegament). El proper curs (2015-2016), per exemple, es farà la primera avaluació de sisè de Primària i la LOMCE arribarà a l’educació secundària.

Enguany, però, a la Primària hi haurà tres assignatures noves: Coneixement del Medi Natural i Coneixement del Medi Social, dues assignatures que actualment s’avaluaven conjuntament, i que ara s’han d’avaluar per separat. Tanmateix, a Catalunya, s’explicaran a classe de forma conjunta, com s’ha vingut fent fins el moment.

La tercera és Educació en Valors Socials i Cívics, que serà l’alternativa a l’assignatura de Religió. Ambdues (EVSC i Religió) seran avaluables, un fet que fins ara no succeïa i que des de l’AJEC rebutgem radicalment, ja que creiem en una educació completament laica.

Val a dir que, per tal d’evitar que la LOMCE acabi amb les funcions del Consell Escolar, s’han enviat instruccions a tots els centres de Catalunya per a què els Consells Escolars facin informes preceptius que els directors hauran d’acceptar. El problema rau en què els directors poden obeir la LOMCE i, per tant, tenir tot el poder sense escoltar els Consellers. Els i les estudiants animem a les direccions a no obeir la LOMCE i continuar defensant aquest poder democràtic que és el Consell Escolar.

Però sens dubte, un dels aspectes més importants és que no ha augmentat el nombre d’alumnes que volien una escolarització exclusivament en castellà, demostrant així que el model d’immersió lingüística en català és un èxit i el preferit per la immensa majoria dels estudiants.

Tot i els pocs canvis que comporta aquest primer any, no podem permetre cap marge a la degradació de l’educació. Per això, des de l’AJEC acabem cridant a la insubmissió de la LOMCE per part de tots els sectors socials possibles, defensant, d’aquesta manera, el sistema educatiu públic català enfront d’aquesta enèsima agressió en forma de llei.


RELACIONAT:

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies