A punt de començar el què sense dubte és el pitjor curs educatiu de la democràcia al nostre país (legislativament parlant), ens trobem a...

senyeraA punt de començar el què sense dubte és el pitjor curs educatiu de la democràcia al nostre país (legislativament parlant), ens trobem a les portes d’una nova diada marcada pels grans canvis socials als quals està encarada la societat catalana. La diada de 2014 no és una qualsevol.

Històricament es commemora el tricentenari de la caiguda de Barcelona enfront de les tropes borbòniques i, amb ella, la destrucció dels drets i les llibertats del poble català i de la corona d’Aragó (amb l’aplicació del Decret de Nova Planta). Socialment ens trobem davant un sistema de serveis públics abandonats a la UCI, amb greus retallades estructurals que fan perillar la bona salut de l’estat del benestar, amb masses fronts oberts per a tenir controlada l’hemorràgia (salut, ocupació, formació, educació…).

Políticament ens trobem davant d’un descrèdit social per part de la població enfront dels representats públics i les funcions que fan mentre exerceixen el seu càrrec, amb casos de corrupció que impregnen tots –o gairebé tots- els partits polítics que han portat la gestió pública duran les últimes dècades. Educativament parlant ens trobem enfront una llei retrògrada, franquista i antidemocràtica com ho és la LOMCE, que no deixa de ser l’enèsim atac de l’Estat espanyol contra el model educatiu en general i, més concretament, contra el català i la nostra més que consensuada (i amb gran suport per la majoria de població catalana) immersió lingüística.

En mig d’aquest panorama la societat catalana ha fet un pas endavant, s’ha plantat i amb gran voluntat ha proclamat el seu dret a decidir sobre tot. Sobre allò que ens envolta; sobre com volem gestionar el nostre territori o els recursos dels quals disposem; com volem que sigui el nostre sistema de salut, el nostre sistema educatiu… Un gran pas endavant, un gir de la nostra societat per esdevenir més partícips de la realitat del nostre dia a dia. Una gran lliçó democràtica!

És per això que des de l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya animem a participar dels actes preparats per aquesta diada. Cadascú amb el qual es senti més representat, però amb uns objectius en comú: dotar la nostra societat de les eines necessàries per decidir-ho tot. A favor del dret a decidir sobretot el que, com a societat, ens afecta!

VISCA CATALUNYA!

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies