L’AJEC, conjuntament amb els diferents sindicats d’estudiants, ens hem confluit a la Plataforma #Estudiants9N amb l’objectiu d’organitzar un seguit de mobilitzacions en el cas que...

Aturem les classes, activem la democràcia!L’AJEC, conjuntament amb els diferents sindicats d’estudiants, ens hem confluit a la Plataforma #Estudiants9N amb l’objectiu d’organitzar un seguit de mobilitzacions en el cas que el Tribunal Constitucional prohibís la consulta que es convocarà pel 9 de novembre. Així doncs, les organitzacions AEP (Associació d’Estudiants Progressistes), Estudiants En Lluita, la FNEC (Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya), el SEPC (Sindicat d’estudiants dels Països Catalans), SUMEM i l’AJEC, hem unit esforços amb un objectiu comú: defensar el referèndum sobre la situació política de Catalunya.

Des de les entitats estudiantils creiem que no volem restar impassius davant la situació que se’ns pot arribar a plantejar, ja que estem convençuts que aquesta consulta representarà un avenç qualitatiu cap a una democràcia més participativa. Per què el dret a l’autodeterminació dels pobles és un dret irrenunciable com a tal i no podem deixar que ningú prohibeixi poder exercir-lo. La realització d’una consulta pot suposar un precedent, no només per decidir el nostre sistema a nivell territorial, sinó també per decidir sobre els drets que actualment es troben en perill, com una educació pública universal i de qualitat, una sanitat a l’abast de tothom, o un model econòmic i social més just i sostenible.

Els i les estudiants no podem quedar-nos al marge d’aquest moment històric, sinó que n’hem de ser protagonistes amb la resta de la societat. Des de l’AJEC creiem que estem davant d’un procés que pot obrir les portes al replantejament del sistema educatiu actual que ens permetrà construir-ne, entre tots, un de  nou, acord entre els nostres principis ideològics.

Aquesta plataforma unitària és oberta a tots i totes les estudiants. Com a entitat estudiantil animem a formar-hi part, ja sigui des de alguna altra entitat com a nivell individual, ja que els grans canvis es fan quan la població s’uneixi. I nosaltres, els i les estudiants, tal i com ens ha ensenyat la història, hem de i volem ser la punta de llança, el baluard, l’avantguarda d’aquesta.


RELACIONAT:

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies