La Plataforma #Estudiants9N, formada per tots els sindicats d’estudiants, inclòs l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya, convoquem els propers dies 7 i 8 d’octubre...

Vaga 7-8 OctubreLa Plataforma #Estudiants9N, formada per tots els sindicats d’estudiants, inclòs l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya, convoquem els propers dies 7 i 8 d’octubre a la mobilització unitària amb el lema “Aturem les classes, activem la democràcia”. Com a preludi, quest dijous 2 d’octubre a les 18’30h, tindrà lloc una manifestació a la plaça Universitat on começarem a esclafar motors pel que serà, sense cap mena de dubte, una sèrie de mobilitzacions per tal de defensar la celebració de la consulta.

Tal com es va exposar en el manifest fundacional, la plataforma convoca aquestes jornades de lluita arran de la suspensió per part del Tribunal Consitucional de la “Llei de consultes populars no referendàries i d’altres formes de participació ciutadana” i el decret de convocatòria de la votació del proper 9 de novembre.

Des de les organitzacions estudiantils no creiem que el Tribunal Consitucional tingui la legitimitat per decidir sobre el dret a votar de la ciutadania. Entenem que la legitimitat sorgeix de la Llei de consultes populars que, amb els seus pros i els seus contres, ha aconseguit el suport majoritari, no només del Parlament de Catalunya, sinó també de la societat catalana. També bastim la legitimitat sobre les mobilitzacions ciutadanes que han fet sortir durant els últims anys milions de persones al carrer demanant el dret a votar i la capacitat de poder decidir el nostre futur, de manera democràtica, a les urnes.

Les mobilitzacions comptaran amb diverses activitats, algunes en els centres educatius i campus universitaris, i d’altres conjuntes a Barcelona i altres municipis de Catalunya, per tal de demostrar la capacitat de mobilització que té el moviment estudiantil i la unitat ciutadana en defensa de la democràcia.

Des de l’AJEC, doncs, animem a tots els i les estudiants a participar i organitzar-se al voltant de la plataforma, promovent activitats en el marc de la vaga dels propers 7 i 8 d’octubre en els seus centres escolars, alhora que ens oferim per a tots aquells que necessitin recursos o idees per a dur a terme les jornades de reivindicació.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies