Exigim al govern que no abandoni els estudiants a l’estranger Exigim al govern que no abandoni els estudiants a l’estranger
En els darrers anys, la qualitat i quantitat de les beques per a l’educació ha patit un greuge que, com sempre, hem patit els... Exigim al govern que no abandoni els estudiants a l’estranger

En els darrers anys, la qualitat i quantitat de les beques per a l’educació ha patit un greuge que, com sempre, hem patit els estudiants. El darrer cas va ser durant el curs passat, quan el Ministre Wert va denegar beques a estudiants a l’estranger quan complien sobradament els requisits establerts en la convocatòria, a l’hora que reduïa ajuts a estudiants universitàris, alguns fins i tot deixant en “Quantia zero” la beca, és a dir, que només assumien el preu de la matricula.

Fa poc hem sabut que el Ministerio de Educación ha augmentat els requisits per a l’obtenció d’un ajut per part d’estudiants que ja es troben fora de l’estat, fet que alguns d’ells només puguin accedir a una beca europea que no supera els 150€ mensuals, totalment insuficients per viure amb dignitat.

Avui, de nou, és un dia gris pels estudiants a l’estranger. L’AGAUR, òrgan català que regula i distribueix les beques, ha fet pública la resolució de la convocatòria d’ajuts a la mobilitat internacional de l’estudiantat amb reconeixement acadèmic de les universitats catalanes 2014-2015, la beca MOBINT. En aquesta publicació, el President de la Comissió Executiva d’Ajuts Universitàris, Lluís Jofre, deixa sense dotació econòmica el 50’1% de les sol·licituds aprovades, per “manca de disponibilitat pressupostària”. Això fa que més de la meitat dels estudiants a l’exterior hagin de restar a l’espera fins que la Generalitat trobi la manera de pagar la resta de beques.

Aquesta situació és, sense cap mena de dubte, inadmisible, i és per això que des de l’AJEC, que entenem el sistema de beques com una eina en favor d’equitat en l’accès als diversos estudis, exigim l’actuació immediata d’ambdós governs per tal de posar-hi solució. Així doncs, exigim:

  1. Que el govern la Generalitat de Catalunya treballi per fer efectiu el pagament de la resta de beques que han estat aprovades per tal de solucionar aquest greuge.
  2. Que el Ministerio de Educación amplii la quantia total del pressupost de beques i que en faci un repartiment just entre els estudiants sol·licitants.
  3. Que el Gobierno de España faci efectiva la transferència a la Generalitat de Catalunya de la competència en beques i ajuts a l’estudi, tant la gestió com la corresponen partida pressupostària.

Per últim, i com ja venim reiterant des de fa massa temps, demanem la dimissió o el cesament de Jose Ignacio Wert com a Ministre d’Ensenyament pels seus constants atacs a la qualitat de l’educació pública i l’equitat del seu accés.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies