L’AJEC exigeix a la UAB la retirada de la oferta de treball precari del Primavera Sound L’AJEC exigeix a la UAB la retirada de la oferta de treball precari del Primavera Sound
Aquest matí s’ha fet pública una oferta de treball dirigida a estudiants de màsters de la UAB per tal de dur a terme coordinació per... L’AJEC exigeix a la UAB la retirada de la oferta de treball precari del Primavera Sound

Aquest matí s’ha fet pública una oferta de treball dirigida a estudiants de màsters de la UAB per tal de dur a terme coordinació per al control del funcionament del sistema de recollida selectiva del festival Primavera Sound. Entre els requeriments per a aconseguir la feina demanaven experiència en atenció al públic, nivell C de català i castellà i el B2 de llengua anglesa. Però la característica de la proposta laboral que ha generat més indignació és el sou: l’empresa organitzadora del festival ofereix una retribució mensual de 0€, amb una bonificació de 2,56 euros bruts per hora.

Des de l’AJEC considerem que aquest tipus d’ofertes laborals suposen una degradació del valor de la feina que els i les estudiants podem dur a terme, a l’igual que qualsevol altre treballador. Aquest tipus de feines mal remunerades són denigrants per a les persones que es veuen forçades a acceptar-les per manca d’alternatives a l’hora de finançar els seus estudis, realitzar les seves pràctiques o simplement trobar una feina per mantenir-se en el seu dia a dia. La precarització de les activitats laborals o pràctiques oferides als estudiants està suposant una pràctica massa estesa que poc a poc es va normalitzant, i que acaba perjudicant, com sempre, els i les estudiants.

Per això, exigim a la UAB la retirada de la oferta de treball del seu llistat d’activitats laborals, alhora que demanem l’estipulació d’uns requisits mínims raonables per a la publicació d’aquest tipus d’ofertes. Entenem que la universitat ha de ser un agent més de la lluita per a la dignificació del sistema laboral del nostre país, i com a tal, no pot donar suport i publicitat a propostes laborals com la exposada.

Per últim, l’AJEC seguim reivindicant un sistema de pràctiques universitàries remunerades, així com el rebuig a l’abús que empreses i institucions privades fan del model actual de pràctiques no remunerades que alhora suposen un cost per a l’estudiant en forma de crèdits matriculats.

 

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies