A favor de la immersió lingüística catalana A favor de la immersió lingüística catalana
  El ministre d’Educació del govern de l’Estat espanyol, José Ignacio Wert, ha tornat a atacar l’escola catalana. En aquesta ocasió, ha presentat a través... A favor de la immersió lingüística catalana

Contra la LOMCE insubmissió - AJEC

 

El ministre d’Educació del govern de l’Estat espanyol, José Ignacio Wert, ha tornat a atacar l’escola catalana. En aquesta ocasió, ha presentat a través de l’advocat de l’Estat un recurs davant el contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per a que el departament d’Ensenyament informi de tot l’alumnat que ha fet la preinscripció per al curs 2015-16 d’Infantil, Primària i Secundària que té l’opció de demanar el castellà com a llengua vehicular. La seva intenció és que s’ampliï el període de matriculació per a que els alumnes que es vulguin matricular en castellà ho puguin fer. A més a més, el TSJC també ordena que a la classe on hi hagi un alumne que hagi sol·licitat com a llengua vehicular el castellà, es faci un 25% de l’horari lectiu en aquesta llengua a tot el grup, és a dir, l’assignatura de llengua castellana i una altra matèria. Val a dir que el Tribunal Suprem (TS) ha avalat la decisió que va adoptar el TSJC de fixar en un 25% l’ús del castellà a dues escoles catalanes.

Des de l’AJEC, continuem defensat el model d’immersió lingüística de l’escola catalana com a model integrador i de cohesió de la societat catalana. No podem permetre que un govern al qual li queden pocs mesos de vida intenti acabar amb el nostre model lingüístic a l’escola per pur electoralisme i odi cap a les nacionalitats no castellanes. Com sempre, seguirem defensant un model d’escola pública, en català i de qualitat, i no ens arronsarem contra aquells governs que vagin contra el nostre model d’escola.

És important destacar que el MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa), del qual participem activament, també s’ha posicionat en contra de l’acció de Wert i a favor de la immersió lingüística catalana.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies