Adéu Wert Adéu Wert
Ahir vam saber de la dimissió, altament demanada per part de la ciutadania, del ministre José Ignacio Wert del seu càrrec al capdavant del Ministeri... Adéu Wert

Ahir vam saber de la dimissió, altament demanada per part de la ciutadania, del ministre José Ignacio Wert del seu càrrec al capdavant del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports. Una victòria, sense cap dubte, de la comunitat educativa.

Amb la marxa del Ministre d’Educació, Cultura i Esport Jose Ignacio Wert, l’AJEC volem manifestar la nostra intenció de continuar lluitant des de les aules, els carrers i les institucions per tal d’eradicar tot el seu llegat. I és que mai un Ministre d’Educació ha fet tant contra la qualitat i la igualtat d’oportunitats del sistema educatiu estatal.

Recordem la LOMCE, un dels projectes “estrella” del ministre, que fou aprovada sense cap tipus de consens social ni parlamentari, que implica el retorn de la religió a les aules i la supressió de l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania. A més, elimina la selectivitat introduint unes revàlides que redueixen les oportunitats dels i les estudiants, augmenta el control del Ministeri sobre els continguts impartits pels centres educatius i els aboca a la competició entre ells i la cultural del rànquing. Una llei que ha generat, també, un conflicte lingüístic greu allà on hi ha més d’una llengua oficial i torpedina el model d’èxit català: la immersió lingüística.

Wert també és el ministre de la major pujada de taxes universitàries de la història, amb un augment d’un 68% que el Govern català de Convergència, i llavors també Unió, va aplicar fil per randa. Les conseqüències d’aquesta pujada de taxes, sumat a una política erràtica de beques de menor quantia, més requisits acadèmics que a sobre arriba tard, ha generat que durant el seu mandat hagin sigut expulsats del sistema universitari 73.000 alumnes.

Amb Wert està per veure que marxin la supèrbia, els desaires i les provocacions vers la comunitat educativa però si que queda el classisme, la falta d’igualtats d’oportunitats, el menyspreu cap a la nostra llengua i la cultura catalana instaurat per les seves reformes. El seu substitut, Íñigo Méndez de Vigo, tampoc és per tirar coets, el projecte educatiu del Partit Popular segueix sent el mateix, es tracte només d’un canvi de cara. I mentre això no desaparegui, l’AJEC tampoc deixarà de lluitar on faci falta per una educació pública, laica, de qualitat i en català.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies