Per la convivència escolar i la qualitat de l’educació Per la convivència escolar i la qualitat de l’educació
Ja fa gairebé 2 mesos dels terribles fets succeïts a l’Institut Joan Fuster de Barcelona. No podem passar de llarg, ni fer com si res... Per la convivència escolar i la qualitat de l’educació

Ja fa gairebé 2 mesos dels terribles fets succeïts a l’Institut Joan Fuster de Barcelona. No podem passar de llarg, ni fer com si res no hagués passat. Sembla com si el Departament d’Ensenyament hagués fet tot el possible per mantenir-ho en l’oblit.

El professor Abel Martínez Oliva va trobar la mort allà on s’aprèn a conviure, a respectar l’altre, a tenir en compte les seves opinions. És un contrasentit que en l’àmbit educatiu es doni un fet tant extrem. Sense oblidar en cap moment la resta de les víctimes.

Els Govern central  i el Govern de la Generalitat no donen resposta a la problemàtica social, i la seva política de retallades contribueix al deteriorament de la situació. A més, aquestes retallades a l’educació pública també impedeixen que els centres puguin apaivagar aquestes tensions, i detectar i prevenir conductes de risc. La precarietat no és compatible amb la dignitat ni amb la qualitat de l’educació.

Exigim una veritable educació pública de qualitat que ens permeti prevenir i abordar aquest tipus de situacions. Així com:

  • El reconeixement clar per part del Departament d’Educació i de tota la comunitat educativa del professor Abel, com a treballador del sector de l’ensenyament més castigat per les retallades.
  • L’aturada de les polítiques de retallades i reduccions.
  • Dotar els centres escolars els recursos necessari , ja que al dia a dia hi ha milers de docents, alumnes i famílies que pateixen les limitacions derivades de les retallades.
  • Que s’ampliïn les dotacions de més professionals per atendre les necessitats reals de l’alumnat, tot garantint que els centres educatius siguin un espai de convivència i aprenentatge, una veritable escola inclusiva, catalana, pública, universal, democràtica i de qualitat.

És per tot això que el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), del qual l’AJEC en forma part activa, us fem una crida a concentrar-nos dissabte 13 de juny a les 18h a la plaça del Rei de Barcelona. Us animem a portar la samarreta groga!


DOCUMENTS ADJUNTS:

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies