Meritxell Ruiz, nova consellera d’Ensenyament Meritxell Ruiz, nova consellera d’Ensenyament
Ja tenim nova Consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i mà dreta d’Irene Rigau, l’ex-Consellera de les retallades en... Meritxell Ruiz, nova consellera d’Ensenyament

Ja tenim nova Consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i mà dreta d’Irene Rigau, l’ex-Consellera de les retallades en educació, des del 2011. Comencem bé…

Donem així punt i final a una etapa difícil i dura, on hem hagut de patir una conselleria aliena als problemes i les necessitats dels i les estudiants, una etapa que la recordarem per les pitjors retallades mai fetes a Catalunya, un desplegament de la LEC desastrós pels drets de l’alumnat i una Conselleria muda i absent de cara a les entitats. En els cinc anys amb Irene Rigau al capdavant, ni un sol cop s’ha dignat a parlar amb els agents de representació estudiantils presents a Catalunya, i ha menyspreat en repetides ocasions a la Comunitat Educativa. I per si tot això fos poc, una Consellera que en públic defensava (sempre amb matisos) la no aplicació de la LOMCE, però que a la pràctica acabava acatant i sent una de les majors defensores dels valors que sortien d’aquesta llei –exceptuant allò que tenia a veure amb el català.

Sí, han sigut cinc anys durs i tristos per l’educació. Però volíem girar full. Volíem encarar una nova legislatura amb una Conselleria diferent. Des de l’AJEC miràvem amb ganes aquesta nova legislatura com una oportunitat per canviar el rumb de les polítiques educatives, per trencar amb el llegat de la senyora Rigau i començar a treballar amb una nova Conselleria atenta a les demandes estudiantils i amb ganes de dialogar i arribar a consensos amb la Comunitat Educativa… Però què ens hem trobat?

Meritxell Ruiz, mà dreta de Rigau. Persona de màxima confiança de l’anterior Consellera. Línia continuista en tota regla. I a més, la fins ara responsable de la Direcció General d’Atenció a Famílies i Comunitat Educativa. La direcció que hauria d’haver propiciat un diàleg amb la comunitat educativa (que no cal recordar que ha sigut nul). La direcció que havia de gestionar les beques menjador (només cal comprovar com de deficient ha sigut aquesta). La direcció que portava a terme els protocols contra l’assetjament (bé, és molt dur haver de fer una crítica d’això mentre encara recordem i tenim molt present totes el cas de l’Alan…).

És voluntat nostre, de manera sincera, donar confiança a què això canviï. Realment tenim ganes de poder encarar una nova etapa diferent, i que aquesta Conselleria, davant el moment polític complex en el que estem a Catalunya, tingui en compte les veus de tots els agents implicats en el dia a dia dels centres educatius, i molt especialment, la veu de la Comunitat Educativa. O és així, o això no anirà bé. O hi ha voluntat de diàleg -i des de l’AJEC podem assegurar que hi ha-, o no podrem encarar els reptes que vindran. Començant per la desobediència de la LOMCE, passant per la promesa adquirida d’augmentar el nombre de beques menjador que cobreixen el 100% del cost, fins a la construcció d’una nova llei d’educació més justa, transversal, amb clara voluntat pública i on s’inclogui l’educació al llarg de la vida.

Esperem que sigui així. Estarem atents.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies