Demanem a la consellera d’Ensenyament que no apliqui la LOMCE Demanem a la consellera d’Ensenyament que no apliqui la LOMCE
La lluita contra la LOMCE encara no ha acabat. Aquest dijous, Meritxell Ruiz, la consellera d’Ensenyament, ha assegurat a Íñigo Méndez de Vigo, ministre... Demanem a la consellera d’Ensenyament que no apliqui la LOMCE

La lluita contra la LOMCE encara no ha acabat. Aquest dijous, Meritxell Ruiz, la consellera d’Ensenyament, ha assegurat a Íñigo Méndez de Vigo, ministre d’Educació, que Catalunya seguirà aplicant les proves previstes a la LEC en comptes de les avaluacions de tercer i sisè de primària i quart d’ESO que contempla la LOMCE.

A més, durant la reunió, el ministre ha informat que hi ha 43  famílies autoritzades a escolaritzar els fills en castellà. Segons la consellera, el govern espanyol encara no ha descomptat de les transferències del finançament autonòmic la despesa de 6.000 euros que representa l’escolarització d’aquests alumnes. “Presentarem recurs perquè pensem que el dictamen que s’ha fet des del ministeri no està prou fonamentat”, ha explicat Meritxell Ruiz, per afegir que el departament ha enviat un escrit oferint a les famílies “una matèria no lingüística en castellà”.

Des d’AJEC ens reafirmem en la nostra lluita contra la LOMCE i les seves proves, ja que serveixen per fer rànquings entre escoles i instituts i acaben fomentant la creació de centres educatius “guetto” on només hi vagin aquells que no poden anar enlloc més. Per això, demanem a la consellera que realment faci allò que diu, i que no segueixi aplicant la LOMCE de forma encoberta com succeïa amb Irene Rigau, l’anterior consellera d’Ensenyament.

Per altra banda, també defensem el model d’immersió lingüística en català. Aquest model és un element de consens de la gran majoria de la societat catalana i no es pot permetre que s’ataqui per part de gent que no coneix la realitat de la societat i de l’educació catalanes. Per aquest motiu, creiem que la consellera no hauria d’oferir una matèria no lingüística en castellà a les 43 famílies autoritzades a escolaritzar els seus fills en castellà i convidem aquestes famílies a adaptar-se al model educatiu català o a buscar altres alternatives.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies