La revàlida de segon de Batxillerat substitueix la Selectivitat La revàlida de segon de Batxillerat substitueix la Selectivitat
El Ministeri d’Educació ha confirmat que la revàlida de Batxillerat substituirà la Selectivitat, que no serà tipus test ni el mateix examen per a... La revàlida de segon de Batxillerat substitueix la Selectivitat

El Ministeri d’Educació ha confirmat que la revàlida de Batxillerat substituirà la Selectivitat, que no serà tipus test ni el mateix examen per a tot l’Estat. Tot i això, es manté per llei la possibilitat que les Universitats puguin fer un segon examen per regular els accessos. De la mateixa manera, es confirma que l’examen, que serà necessari superar per obtenir el títol de batxillerat, serà molt semblant a l’actual de la Selectivitat: aquest suposarà el 40% de la nota final que tindran els alumnes per entrar a la Universitat i, el 60% restant, serà la mitjana de dols cursos de Batxillerat.

Des de l’AJEC, creiem que la lluita de la comunitat educativa i en particular, de l’estudiantil, han pogut forçar un canvi en les posicions inamovibles del Ministeri. Tot i així, ens sembla que és una fugida endavant i valorem com un gran error que es mantinguin les revàlides i que s’hagin d’aprovar per tal de poder obtenir el títol de Batxillerat. No es pot posar en jo tot l’esforç que l’alumnat ha fet durant dos anys de Batxillerat en un únic examen, ja que sens dubte, resulta completament injust.

Pensem que la Selectivitat tal com està plantejada actualment no és el millor model, però si un punt de partida que cal millorar, en comptes de proposar models que poden semblar nous però que en realitat són vells i més injustos. A més, estaríem en contra de la possibilitat que es faci un segon examen, per part de les Universitats, per tal de regular l’accés

Per aquests motius, s’ha de seguir lluitant contra la LOMCE, i per a fer-ho creiem que s’ha de promoure que la lluita estudiantil sigui unitària per a demostrar la força del moviment estudiantil i la gran intensitat del seu rebuig a aquesta llei.

 

 

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies