L’AJEC lamenta el trencament de la unitat sindical en la lluita estudiantil i crida a refer la unitat per seguir negociant la rebaixa de taxes L’AJEC lamenta el trencament de la unitat sindical en la lluita estudiantil i crida a refer la unitat per seguir negociant la rebaixa de taxes
L’endemà de la mobilització del passat 17N (dia internacional dels i les estudiants universitàries) es va obrir una taula de negociació entre la Secretaria... L’AJEC lamenta el trencament de la unitat sindical en la lluita estudiantil i crida a refer la unitat per seguir negociant la rebaixa de taxes

L’endemà de la mobilització del passat 17N (dia internacional dels i les estudiants universitàries) es va obrir una taula de negociació entre la Secretaria d’Universitats i Recerca, el CEUCAT, l’AJEC, i les altres forces sindicals que havíem convocat la jornada de lluita. En aquesta taula de negociació s’estava treballant sobre dos eixos -la rebaixa d’un 30% de les taxes universitàries i l’equiparació de preus entre grau i màster-, amb l’objectiu final d’aconseguir, a mitjà termini, la total gratuïtat del sistema universitari públic català. Però ahir, un dels sindicats amb els quals col·laboràvem unitàriament en la taula de negociació, va dur a terme una acció nocturna i unilateral contra la seu de la SUR, trencant aquest espai col·lectiu de negociació.

Des de l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya lamentem aquesta actitud, i ens entristeix l’intent de trencar el diàleg establert entre el govern i els moviments socials. Confiàvem en què, ara que les entitats estudiantils ens havíem unit per encarar les reivindicacions i la negociació col·lectiva, aquesta seria més forta. Ens decep que hi hagi una entitat que trenqui el consens sense ni tan sols fer-nos-ho saber.

No demanàvem ni tant sols que ens expliquessin en què consistiria l’acció, simplement ens sentim decebudes de què s’hagi trencat la unitat d’acció si tant crèiem en treballar plegades”.

Portaveu Nacional de l’AJEC

Dit això, volem deixar ben clar que les nostres reivindicacions continuen essent les mateixes que reivindicàvem ahir (quan treballàvem conjuntament) i seguiran sent les mateixes que continuem i continuarem reivindicant ara. Des de l’AJEC, però, creiem en una altra manera de portar les negociacions que tenim sobre la taula.

El nostre sindicat continua amb la voluntat de seguir negociant i treballant per una universitat totalment gratuïta, començant pels dos reptes que ens havíem marcat: la rebaixa d’un 30% de les taxes universitàries i l’equiparació de preus entre màster i grau.

L’AJEC, i després d’una reunió d’urgència del seu Secretariat Nacional, ha decidit continuar amb la feina feta, i demana a la Secretaria d’Universitats i Recerca tornar a refer la taula de negociació entre aquelles organitzacions que volem seguir negociant unes taxes més justes per a l’estudiantat d’aquest país. La nostra voluntat continua essent el treball unitari i convidem a participar-hi a tots aquells sindicats que creguin de debò en la negociació col·lectiva i tinguin voluntat de diàleg real.

Si treballem plegades totes les entitats estudiantils podrem aconseguir allò que ens proposem!

Aprofitem el comunicat per condemnar els fets de violència que van haver ahir a la SUR, amb rellevant atenció al desallotjament forçat que es va realitzar a altes hores de la matinada. Com a entitat que defensa fermament el diàleg, estem convençudes que es podria haver solucionat la situació sense els últims actes que van haver durant la nit.

 

Barcelona, 2 de desembre 2016

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies