“Ajeca’t” amb condó, “ajecula” amb seguretat! “Ajeca’t” amb condó, “ajecula” amb seguretat!
Avui, 14 de febrer, amb motiu del Dia Europeu de la Salut Sexual, l’AJEC vol reivindicar una educació moderna i eficaç en salut sexual,... “Ajeca’t” amb condó, “ajecula” amb seguretat!

Avui, 14 de febrer, amb motiu del Dia Europeu de la Salut Sexual, l’AJEC vol reivindicar una educació moderna i eficaç en salut sexual, sense prejudicis i posant en valor la diversitat sexo-afectiva de la nostra societat.

Les polítiques regressives com la contrareforma ideològica de la llei de l’avortament, que han provocat un retrocés de molt anys en el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos, o la reforma educativa que està tornant a convertir la paraula “condó” en un tabú són exemples de males praxis en salut sexual per part dels governs. Perquè els joves puguem gaudir d’una vida sexual segura, el primer i més important dels passos ha de ser fer arribar la informació als estudiants.

Amb tota la informació adient al seu abast, els joves poden ser conscients dels riscos de les pràctiques sexuals sense preservatiu. Hi ha accions senzilles i fàcils de dur a terme que poden contribuir a informar als joves. Des de màquines de preservatius als instituts a dedicar més temps de les hores de tutoria, per exemple, a parlar de pràctiques segures.

Per aquest mateix motiu, l’AJEC proposa la projecció d’un Pla Educatiu de Salut Sexual, que contempli una amplia formació i correcta informació sobre tot allò que engloba la pràctica del sexe. Només tenint un jovent informat podem conseguir que siguin plenament conscients dels riscos als quals s’enfronten si tenen pràctiques sexuals NO segures. Hem de donar eines als i les joves estudiants perquè evitin situacions que, en plena joventut, els poden transformar la vida.

En ple segle XXI, no podem tolerar que determinades ideologies retrògrades i conservadores, masclistes i LGTBfòbiques, impedeixin que els i les joves tinguin al seu abast una educació sexual completa i que els permeti afrontar amb seguretat pràctiques sexuals.

Avui i sempre, “AJECA’T” AMB CONDÓ, “AJECULA” AMB SEGURETAT!

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies