L’AJEC considera insuficient l’acord sobre les taxes universitàries assolit ahir al parlament L’AJEC considera insuficient l’acord sobre les taxes universitàries assolit ahir al parlament
Ahir el Parlament de Catalunya va aprovar els Pressupostos de la Generalitat 2017, i amb ells va aprovar també una esmena consensuada que posava... L’AJEC considera insuficient l’acord sobre les taxes universitàries assolit ahir al parlament

Ahir el Parlament de Catalunya va aprovar els Pressupostos de la Generalitat 2017, i amb ells va aprovar també una esmena consensuada que posava les bases per a reduir les taxes universitàries en un 30% per les estudiants la renda familiar de les quals sigui inferior als 40.000€, és a dir, aquelles que en la beca equitat quedarien classificades en els trams 1 i 2.

Des de l’AJEC celebrem aquest primer pas que avança cap a la gratuïtat de la universitat pública catalana, però el considerem insuficient i inestable. És la tercera vegada que el Parlament de Catalunya aprova una rebaixa de les taxes, però aquesta no ha sigut efectiva encara.

Per això, des de la nostra organització seguirem treballant per aconseguir la proposta que ens el moviment estudiantil hem reivindicat en els darrers temps: l’equiparació dels preus dels crèdits dels màsters universitaris públics als dels graus, i la rebaixa total d’un 30% del preu de les taxes d’accés a la universitat. D’aquesta manera, demanem una trobada immediata amb el Secretari d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, per a que ens expliqui qui pla d’implementació es planteja la SUR per aplicar la rebaixa aprovada ahir.

L’esmena aprovada ahir no és cap victòria, només són engrunes, i no les considerem suficients!

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies