Un cop més, l’estudiantat universitari de Catalunya ha estat cridat a una jornada de vaga i mobilitzacions per reclamar la rebaixa efectiva del 30%...

Un cop més, l’estudiantat universitari de Catalunya ha estat cridat a una jornada de vaga i mobilitzacions per reclamar la rebaixa efectiva del 30% de les taxes universitàries. Aquesta no és la primera vegada que sortim al carrer per reivindicar aquesta proposta.

Des de l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya donarem suport a aquesta convocatòria, tal i com ho fem amb totes aquelles lluites amb les que compartim l’ideari. Però hem decidit no sumar-nos a la convocatòria per les raons que exposem a continuació:

 • L’AJEC està mantenint trobades amb els diferents representants del Consell Interuniversitari de Catalunya i la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya per negociar sobre la rebaixa de les taxes universitàries.
 • Actualment hi ha sobre la taula una proposta aprovada pel Parlament que contempla la rebaixa d’un 30% les taxes universitari en els trams 1 i 2 de les beques equitat a través de la pròpia beca, a més de l’establiment de beques equitat per als estudis de Màster.
  Estem treballant, doncs, per millorar aquesta proposta a través del diàleg, sense amenaces ni coaccions, i que la SUR assumeixi la rebaixa directa del preu del crèdit tant de grau com de màster.
 • La lluita al carrer és imprescindible, però el debat i el diàleg sa i lliure també. Per això demanem a la resta de sindicats que fomentem entre totes espais comuns i unitaris de treball i cooperació, i lamentem profundament l’actitud d’algun dels actors què, fruit del seu individualisme, dinamita constantment aquests epais.
 • Alhora, hem de rebutjar les accions i actituds violentes que s’han desenvolupat en algunes universitats del país, que no ajuden a crear un clima adient per a les negociacions.
  La crema de contenidors i pneumàtics, a més de generar rebuig cap a la nostra causa, és una acció altament contaminant i, per tant, perjudicial per al medi ambient. Des de l’AJEC entenem que cap lluita és aïllada, i per tant, si defensem una educació pública, gratuïta i amb perspectiva de gènere, també l’hem de defensar ecològica.

Per tot plegat, l’AJEC no se suma a la convocatòria de vaga, però donarà suport a les mobilitzacions pacífiques que s’esdevinguin arreu del país, alhora que seguirà amb les negociacions per aconseguir allò que el moviment estudiantil hem defensat al llarg del curs:

 • Rebaixa d’un 30% del preu del crèdit de grau i màster per al curs 2017/2018.
 • Equiparació del preu del crèdit de màster al crèdit de grau.
 • Fer la rebaixa efectiva a través del decret de preus i no mitjançant les beques Equitat.
 • Iniciar el debat sobre el model de finançament del sistema universitari públic per avançar cap a la gratuïtat dels estudis universitaris.

 

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies