Contra la criminalització del dret a vaga estudiantil Contra la criminalització del dret a vaga estudiantil
Avui la Fiscalia de Menors ha demanat a la Conselleria d’Educació que enviï un escrit als centres advertint-los que són responsables dels menors de... Contra la criminalització del dret a vaga estudiantil

Avui la Fiscalia de Menors ha demanat a la Conselleria d’Educació que enviï un escrit als centres advertint-los que són responsables dels menors de 16 anys que es manifestin en horari lectiu, encara que aquests comptin amb l’autorització dels progenitors per participar a les concentracions. La Fiscalia ha obert la porta a obrir expedients de risc en cas que els fets derivats puguin derivar en situacions de risc per a l’alumnat.

Com en les darreres setmanes ens trobem clarament davant una actuació política de la Fiscalia de Menors que intenta coaccionar al conjunt del professorat i així impedir la participació de l’estudiantat català a la jornada de vaga del dia 28.

L’AJEC considerem intolerable aquesta intromissió en els drets fonamentals dels estudiants i no podem més que condemnar-la fermament i animar encara amb més força a la participació de la jornada reivindicativa del dia 28.

Aprofitant com està de moda demanar que es respecti la legalitat, no tenim cap problema en recordar a les institucions, aspectes legals que sembla que han passat desapercebuts. Com diu l’article 8 de la LODE, “En los términos que establezcan las Administraciones educativas, las decisiones colectivas que adopten los alumnos, a partir del tercer curso de la educación secundaria obligatoria, con respecto a la asistencia a clase no tendrán la consideración de faltas de conducta ni serán objeto de sanción, cuando éstas hayan sido resultado del ejercicio del derecho de reunión y sean comunicadas previamente a la dirección del centro”. No queda dubte, llavors, que l’alumnat a partir de 3r d’ESO pot adherir-se a la vaga sense la necessitat d’entregar una autorització paterna.

No volem acabar sense tornar a demanar una solució política a la situació que es viu a Catalunya. Una solució que en cap cas passa per coaccions per part de la Fiscalia de Menors.
L’AJEC com sempre, ens reafirmem en la defensa dels nostres drets i llibertats i cridem a la participació de la vaga i de la manifestació del 28 de setembre a Plaça Universitat (Barcelona), a les 12h.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies