Contra la intervenció del sistema educatiu català a través de l’article 155 Contra la intervenció del sistema educatiu català a través de l’article 155
El conjunt dels catalans i catalanes ens trobem en una situació excepcionalment greu. L’escalada de l’enfrontament entre el Govern del Partit Popular i la... Contra la intervenció del sistema educatiu català a través de l’article 155

El conjunt dels catalans i catalanes ens trobem en una situació excepcionalment greu. L’escalada de l’enfrontament entre el Govern del Partit Popular i la Generalitat de Catalunya ha conduït a un punt en què perilla la continuïtat de les institucions de govern catalanes. El govern central ha endegat l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i, d’aquesta manera, intervenir l’autogovern de Catalunya. Un autogovern pel qual tantes generacions de catalans i catalanes han lluitat i en el que creiem fermament. Alhora, arran d’algunes declaracions de membres del Partit Popular, l’aplicació del 155 pot resultar també un atac contra el model educatiu català.

L’AJEC condemnem l’advertència del Govern central d’intervenir el sistema educatiu català a través de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. L’Educació Pública catalana és un model exemplar que aposta per la convivència, la integració, l’educació en valors, entre d’altres. Uns valors que ens uneixen a tots els catalans i catalanes i fan que ens sentim orgullosos i orgulloses del nostre model educatiu. Per aquest motiu, no podem permetre que s’intervingui amb les intencions de malmetre’l. No ens oblidem ni de la LOMCE ni dels atacs reiterats a la nostra escola i a la nostra llengua que tant de mal ens han fet.

Davant d’aquests fets, altres sindicats d’estudiants han cridat al conjunt dels i les estudiants catalanes a la vaga el dia 26 d’octubre, una crida que ha nascut dividida en tant ja existeixen diferents convocatòries.

L’AJEC és una força que aglutina i representa tota mena de sensibilitats dins l’espectre de l’esquerra catalana. Ens enorgullim de la nostra pluralitat i considerem que aquesta unitat de l’esquerra es l’única manera de fer útil la lluita estudiantil. Per això, no podem sentir-nos representats en una convocatòria de vaga objectiu de la qual és demanar la proclamació de la República Catalana.

Alhora, tenim en compte el context del dia 26 d’octubre. Dia en què el Parlament de Catalunya es trobarà reunit en un ple considerat de màxima tensió. Recordem que durant les darreres dues setmanes, la paraula més repetida per la societat ha estat diàleg. Un diàleg que estem convençuts que és l’única sortida a una situació en què està en risc l’autogovern català. Per això, considerem que una convocatòria de vaga estudiantil no és la manera més efectiva de treballar per la tornada a la calma tan necessària en la nostra societat. Per això també declinem la convocatòria d’una vaga alternativa a la primera.

Ara més que mai és el moment de reclamar als polítics que facin la seva feina. Feina per a la qual han estat escollits. La de representar tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Perquè hem de ser conscients que l’aplicació del 155 és un atac als drets de tots els i les catalanes, i defensant-les a totes, no hem de contribuir a l’escalada que ens ha dut a aquesta situació.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies