Posicionament de l’AJEC envers la vaga del 26 d’abril Posicionament de l’AJEC envers la vaga del 26 d’abril
El proper dijous, 26 d’abril, hi ha convocada per part de diverses entitats estudiantils i assemblees universitàries una vaga que contempla un ventall força... Posicionament de l’AJEC envers la vaga del 26 d’abril

El proper dijous, 26 d’abril, hi ha convocada per part de diverses entitats estudiantils i assemblees universitàries una vaga que contempla un ventall força divers de raons de ser. Alguns sindicats exigeixen la rebaixa del 30% de les taxes i l’equiparació del preu del màster amb el del grau. D’altres, basen l’eix principal de la jornada en la derogació de l’article 155 i en la defensa de la llibertat i de la democràcia.

Des de l’AJEC sempre hem tingut present la lluita contra l’abús econòmic al qual ens hem vist sotmeses les estudiants durant els darrers anys  a causa de les desorbitades taxes universitàries. Així mateix, hem participat de molts espais i plataformes per tal d’aconseguir la rebaixa d’aquestes, però sobretot per assolir la gratuïtat total de l’educació.

D’altra banda, durant els darrers mesos hem denunciat l’aplicació de l’article 155 i la repressió de l’Estat espanyol. També hem apostat pel diàleg, pel respecte i per la defensa de totes les opinions i les sensibilitats polítiques.

Tanmateix, tot i compartir moltes de les demandes que contempla la vaga del 26 d’abril i voler donar resposta a les necessitats de l’estudiantat, hi ha una raó que ens impedeix participar de forma activa en aquesta mobilització. El proper dijous és el dia de la visibilitat lèsbica i diverses organitzacions de la comunitat LGBTI+ han demanat no invisibilitzar la seva lluita.

L’AJEC seguirem presents en el moviment estudiantil i en la defensa dels drets de les estudiants, per tal d’aconseguir una educació pública, laica, feminista, de qualitat i en català. Però la volem fer d’una manera inclusiva que contempli, escolti, respecti i doni veu a tot l’estudiantat.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies