Posicionament de l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya envers l’aniversari dels actes repressors de l’1 d’Octubre Posicionament de l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya envers l’aniversari dels actes repressors de l’1 d’Octubre
El passat 1 d’Octubre de 2017 es va viure a Catalunya una diada de mobilització que, a causa de la intervenció de les forces de... Posicionament de l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya envers l’aniversari dels actes repressors de l’1 d’Octubre

El passat 1 d’Octubre de 2017 es va viure a Catalunya una diada de mobilització que, a causa de la intervenció de les forces de seguretat per detenir-la, va acabant esdevenint un record trist i indignant. Els que havien de protegir-nos, van intentar silenciar-nos a base de violència i van dificultar encara més el diàleg entre el Govern i l’Estat: no hem oblidat ni oblidarem la destrossa que es va fer a moltes escoles, ni els centenars de ferits d’aquella jornada.

La posterior aplicació de l’article 155 tampoc no va facilitar les coses i va afectar les entitats juvenils de ple. Es van bloquejar comptes bancaris, es va treure la sobirania al Parlament de Catalunya i es van atacar les nostres docents, entre altres mesures coercitives.

Des de l’AJEC tenim molt present que no es pot normalitzar ni tolerar el que vam viure tot just fa un any, però considerem que, per culpa del context actual, el nostre paper ha de ser un altre. Actualment, a Catalunya, tenim els preus universitàris més elevats de tot l’Estat espanyol i fa més d’un any que el Parlament va aprovar la rebaixa d’un 30% que, avui dia, el govern català encara no ha complert. Són moltes les persones que es veuen expulsades dels centres educatius per motius econòmics, i aquesta realitat, sumada a la voluntat d’aconseguir una educació accessible per a totes, és la nostra raó de ser.

És per tot això que, sense deixar de banda la lluita contra la repressió i la injustícia, considerem que els nostres esforços han d’orientar-se cap a lluita per mantenir i millorar aquest model educatiu al qual tenim dret.

Seguirem lluitant!

 

Descarrega aquest comunicat en PDF

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies