L’AJEC denuncia el silenci de la SUR L’AJEC denuncia el silenci de la SUR
Les dades de contagi de la COVID-19 a Catalunya es troben en clar augment des de ja fa dies. Les mesures decretades pel PROCICAT... L’AJEC denuncia el silenci de la SUR

Les dades de contagi de la COVID-19 a Catalunya es troben en clar augment des de ja fa dies. Les mesures decretades pel PROCICAT per un període de 10 dies han estat prorrogades avui durant una setmana més . És ben clar, llavors, que ens trobem de ple en el creixement de la tercera onada de la pandèmia.

A dia d’avui, 14 de gener de 2021, ja fa una setmana que des d’AJEC vam enviar una carta al Secretari d’Universitats i Recerca, en Sr. Francesc Xavier Grau Vidal, per tal d’exposar el nostre punt de vista sobre el format dels exàmens finals, i poder establir un canal de comunicació en representació de les estudiants.

Per la seva part, algunes universitats tampoc han aportat una solució factible al problema. Estudiants d’arreu reclamen exàmens virtuals que garanteixin una avaluació justa i igualitària, i denuncien que la necessitat de presencialitat es fonamenti en la prevenció del frau i la còpia. Però, a hores d’ara, moltíssimes estudiants ja han realitzat gran quantitat d’exàmens. Per tant, reiterem el nostre rebuig al que considerem que és l’anteposició de l’avaluació a la salut pública i reclamem una comunicació clara entre la SUR i l’estudiantat. 

Alhora, aprofitem per denunciar el fet que el mateix govern plantegi l’ajornament de les eleccions catalanes del 14F argüint raons sanitàries però permeti la celebració d’exàmens presencials amb una concentració de persones més elevada que la dels col·legis electorals. No podem obviar doncs que l’institució que vetlla per la gestió del sistema universitari català hagi defugit les seves obligacions i faci cas omís a la nostra demanda de diàleg. Per sobre de les lluites partidistes dels socis de govern, l’estudiantat reclamem una interl·locució amb la SUR i una major implicació de la SUR en la comunicació amb la comunitat estudiantil. 

Per tot això, des de l’AJEC exigim: 

  1. La celebració de la reunió AJEC-SUR reclamada a la carta inicial.
  2. Un replantejament de les avaluacions restants d’aquest primer semestre i la presa de decisions clares sobre l’avaluació del segon semestre.
  3. Una aposta clara per la comunicació entre les institucions i la comunitat estudiantil.

Associació de Joves Estudiants de Catalunya

Barcelona, 14 de gener 2021

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies