Fora el masclisme de les aules! Les estudiants en vaga! Fora el masclisme de les aules! Les estudiants en vaga!
“El masclisme el constitueixen actes físics o verbals per mitjà dels quals es manifesta de forma vulgar i poc apropiada el sexisme subjacent en... Fora el masclisme de les aules! Les estudiants en vaga!

“El masclisme el constitueixen actes físics o verbals per mitjà dels quals es manifesta de forma vulgar i poc apropiada el sexisme subjacent en l’estructura social.”- Victòria Sau

Les actuacions injustificables per part dels nostres companys, professors, responsables del centre, d’altres membres dels nostres centres educatius i d’altres membres de la comunitat educativa es la que les estudiants portem temps denunciant des de fa molt de temps. Una situació que fa patir les estudiants i creant un ambient insostenible a les aules. Vexacions, comentaris, tocaments indesitjats, sensació d’inferioritat i de tantes altres pràctiques patriarcals que les estudiants suportem dia rere dia.

L’Institut del Teatre, que depèn de la Diputació de Barcelona, ha estat el darrer en fer públic un cas d’assetjament a alumnes i exalumnes. A banda d’aquest cas, que presenta un complexitat doble per un presumpte professor que també anava alcoholitzat a les aules, en els últims mesos també s’han fet ressò els casos de l’Institut Voltreganès i de l’Institut Castellar. 

Des de l’AJEC hem fet arribar el nostre escalf i suport a totes aquelles que han donat un pas endavant per denunciar aquesta situació que van patir fa temps i que, fins ara, no havien denunciat. A banda també, hem fet arribar el nostre suport a les administracions competents i a les direccions dels centres educatius per emplaçar-nos a ajudar en qualsevol moment de necessitat.  

La coeducació és l’únic mètode que serveix per obtenir unes aules lliures de masclismes. Aquesta praxi va més enllà de l’educació mixta i s’assenta en unes bases que fomenten l’eliminació de l’educació sexista i de la segregació per sexes que encara a Catalunya es subvencionada per les administracions públiques.  

El dia 8 de Març es commemora el Dia de la Dona Treballadora,  un dia que des de l’AJEC volem aprofitar  per trencar el sostre de vidre que oprimeix a aquelles que  ens eduquen en valors i ens formen per convertir-nos en ciutadanes responsables, per poder lluitar contra l’educació sexista que moltes ens volen imposar i per poder abolir l’educació segregada per sexe, una pràctica molt extensa a l’educació concertada i privada.

La situació sanitària a Catalunya, després d’uns dies de caiguda, comença a augmentar lleugerament. Degut això, des de l’AJEC emplacem a les estudiants a manifestar-se de manera raonable i, per això, hem creat un programa d’actes que es podran seguir per les nostres xarxes socials per poder commemorar aquest dia, evitant la convocatòria d’una manifestació multitudinària en aquests incerts temps de pandèmia que estem visquent.

Tot i això, sí que us emplacem a exercir el vostre dret a vaga, per poder commemorar aquest dia i poder seguir els actes que des de l’AJEC hem preparat. Us cridem a lluitar per allò que ens pertany, per un futur sense masclismes! 

Visca la lluita feminista!

Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC)

Barcelona, 24 de febrer 2021

Mira la lectura del manifest!

Vols rebre material per convocar la vaga al teu institut? Envia un correu a ajec@ajec.cat o escriu-nos un whatsapp al 615 59 83 88 i te’l farem arribar!


Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies