El Consell Escolar és el màxim òrgan de govern i gestió del teu institut. Hi participen tots els sectors implicats en l’ensenyament (direcció, professorat, alumnat, administració, AMPA, etc.) mitjançant els seus representants. Els alumnes podem participar del Consell Escolar ja que som la part més important del centre, amb els nostres propis representants que es renoven cada dos anys. El Consell participa en decisions tant importants com la de l’elecció de qui ocupi la Direcció de l’Institut, l’aprovació dels pressupostos anuals, la resolució de conflictes, o la imposició de sancions en matèria disciplinària als alumnes.

QUI FORMA PART DEL CONSELL ESCOLAR?

  • El Director/a del centre
  • El Cap d’Estudis
  • Un regidor/a o representant de l’Ajuntament
  • Un nombre de representants del professorat
  • Un nombre de pares i mares
  • Un nombre de representants de l’alumnat
  • Un representant del personal d’administració del centre
  • El secretari/ària del centre, amb veu i sense vot

Els joves som el futur i també una part molt important del present; participem de la construcció del nostre entorn, desenvolupem la creativitat, exercim els nostres drets, tenim opinió, expressem les nostres queixes… És per aquest motiu que com a jove i com a estudiant és imprescindible la teva presència activa al Consell Escolar. Pensa que és l’únic espai on poder parlar i decidir en igualtat de condicions amb els altres membres de la comunitat educativa.

FES-TE CONSELLER ESCOLAR

L’AJEC apostem en el Consell Escolar com a eina de dinamització i governació dels alumnes dins els instituts, per aquest motiu t’animem a fer-te Conseller Escolar.  Aquest curs 2012-2013 es renoven la meitat de les places d’aquest òrgan, és la teva oportunitat, pensa que podràs fer moltes coses per a millorar el teu centre i l’AJEC estarem al teu costat per ajudar-te en tot moment.

L’Associació hem editat una guia fàcil on hi ha explicat què és el Consell Escolar, els seus membres, per a què funciona, què es fa, com es porten a terme les eleccions, com presentar-se com a candidat al consell, què fer quan ja ets conseller, etc. En definitiva, una guia que farà més fàcil el teu càrrec com a representant estudiantil.

 Guia Eleccions al Consell Escolar: “Ajeca’t al Consell Escolar”

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies