Enguany se celebren els comicis al parlament de Catalunya, unes eleccions molt esperades per tota la comunitat estudiantil. Des de l’AJEC hem volgut fer un recull de propostes en educació i joventut perquè les estudiants puguin comparar les propostes dels diferents partits.


Les propostes recollides són d’ERC, del PSC, del PDeCAT, de JUNTS, de la CUP, d’En Comú Podem i dels partits de la dreta constitucionalista PP i Cituadans. Des de l’AJEC volem remarcar que som un sindicat estudiantil d’esquerres i progressistes i que hem decidit recollir les propostes en educació i joventut d’aquests dos partits perquè considerem que poden ser forces polítiques que adquireixin una bona representació al parlament i per això hem pensat que les estudiants hem d’estar informats.

Tanmateix volem exposar que el Secretariat Nacional de l’AJEC ha decidit no recollir les propostes en educació i joventut del partit polític VOX perquè s’allunya molt de la nostra ideologia progressista i d’esquerres.

Aquestes propostes estan resumides i, per tant, no són les úniques que porten els partits. Aquest resum ha estat confeccionat per l’AJEC i s’han incorporat les propostes que s’han considerat més rellevants. Us encoratgem doncs a veure i llegir els programes electorals dels partits polítics!

Propostes en matèria d’educació

 

Propostes en matèria de joventut

Pel que fa a les propostes en matèria de joventut, no tots els partits polítics han apostat per fer-ne, com per exemple no ho ha fet PP i la CUP.

Taula comparativa de les propostes en educació

A banda, també hem creat en el marc d’aquesta campanya una taula comparativa dels aspectes que l’AJEC ha considerat més importants que els partits proposen, com ara la immersió lingüística, la revocació dels concerts públics o el foment de la Formació Professional, entre d’altres. 

Què demanem les estudiants a nou govern?

La nostra Coordinadora Nacional Neus Matamoros va ser al programa Planta Baixa de TV3 per parlar sobre les nostres demandes pel nou govern de la Generalitat de Catalunya. Podeu trobar el tall al següent vídeo:

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies