Un cop escollits… què hem de fer al Consell Escolar?

La nostra tasca principal com a membres del Consell Escolar és la de representar tots els estudiants. Per a fer-ho, hem de realitzar un seguit d’accions que ens permetin saber en tot moment les inquietuds i queixes de cada classe. No podem actuar com a representants dels i les estudiants si realment no hem escoltat  prèviament la seva veu.

TROBADES AMB DELEGATS I DELEGADES

És molt important que abans de cada reunió del Consell Escolar ens trobem amb els delegats i delegades de cada classe per tal que ens transmetin les queixes i propostes que hagin sortit entre els seus companys. Amb una senzilla reunió a l’hora del pati n’hi pot haver prou per recollir tota la informació necessària. De la mateixa manera, després de cada Consell Escolar ens hem de tornar a trobar amb els delegats per tal d’explicar-los com ha anat la reunió i com han estat  rebudes les nostres propostes.

A la vegada, és important que els delegats i delegades hagin recollit prèviament aquestes inquietuds d’una forma efectiva, ja sigui a través d’assemblees o altres formes d’organització, però, de no haver-ho fet, es produirà, inevitablement, un trencament entre les demandes de l’alumnat i el paper dels seus representants i, a la llarga, aquest fenomen es podria traduir amb una baixada de la participació de l’alumnat i de la incidència d’aquest col·lectiu en el seu centre.

DEMANAR UN ESPAI PER REUNIR-NOS

Per a convocar la trobada amb els delegats, el primer que hem de fer és demanar a l’equip directiu del centre una aula o un espai per a fer-la. Un cop tinguem el permís, que mai ens el poden negar, hem de convocar els delegats i delegades. Això ho podem fer mitjançant cartells o passant per totes les classes per tal de comunicar-los el dia, hora i lloc de la reunió.

COSES QUE PODEM FER COM A CONSELLERS

També hi ha altres coses que podem fer per tal de desenvolupar la nostra tasca de representants estudiantils. Aquestes són algunes idees.

 • Habilitar un taulell d’anuncis al vestíbul de l’institut per tal de penjar tota la informació relacionada amb els estudiants i la seva vida al centre, com ara les reunions de delegats o altres activitats que organitzem.
 • Posar una bústia de queixes i propostes per tal que els nostres companys en les facin arribar.
 • Demanar que a la intranet del centre s’habiliti un espai per a delegats i consellers escolars per així compartir tota la informació que tinguem i realitzar totes les convocatòries de reunions, trobades o altres activitats.
 • Organitzar assemblees obertes a tot l’alumnat, independentment de sí són representants.

  1. Què és el Consell Escolar?
  2. Perquè em presento? Què podem fer com a estudiants?
  3. Un cop escollits… què hem de fer?
  4. Com ho hem de fer per què ens escoltin?
  5. Altres maneres de participació a l’institut
  6. Els delegats i els consellers escolars amb l’associació d’alumnes

3 pensaments a “Un cop escollits… què hem de fer al Consell Escolar?

 1. Retroenllaç: FES EL PAS! – No estàs sol, t’acompanyem durant les Eleccions al Consell Escolar

 2. Retroenllaç: L’AJEC engega la campanya ‘Fes el pas!’ al Consell Escolar | AJEC

 3. Retroenllaç: L’AJEC engega la campanya ‘Fes el pas!’ al Consell Escolar

Els comentaris estan tancats.