Contra la LOMCE insubmissió - AJECQuè és la LOMCE?

El Ministre d’Educació, José Ignacio Wert, va ser l’ideòleg de l’enèsima llei educativa que es vol impulsar des del Govern de l’Estat. La LOMCE (Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa) és una  contrareforma ideològica que, amb el discurs de la millora dels resultats educatius i l’augment de l’autonomia dels centres, entre d’altres, amaga el programa de la dreta espanyola per aplicar un gir de 180 graus al sistema educatiu i imposar el seu model, aprofitant la debilitat dels serveis públics provocada per les continues retallades. Amb un article únic es van modificar diversos articles de la LOE, la darrera llei d’Educació aprovada a nivell estatal, que va finalitzar el seu desplegament el juny de l’any 2011. Això vol dir que només es va deixar passar un curs sencer amb la LOE completament desplegada abans de plantejar una nova llei educativa.

Amb aquests continus canvis legislatius s’impedeix l’estabilitat del sistema educatiu i que els diferents models que han anat implementant les lleis d’educació s’acabin de desplegar i tinguin un recorregut prou llarg com per ser avaluats i millorats.

La LOMCE, per tant, va suposar la modificació d’aquells aspectes clau del sistema educatiu i l’adaptació al model del partit governant, sotmetent-lo per tant als interessos i demandes de la patronal o l’Església Catòlica.

Què amaga la LOMCE?

EL MINISTERI D'EDUCACIÓ HO CONTROLA TOT
APLICA LES REVÀLIDES
DENIGRA LA FORMACIÓ PROFESSIONAL (FP)
ELIMINA LA DEMOCRÀCIA ALS INSTITUTS
ATACA EL CATALÀ
BUSCA LA COMPETÈNCIA ENTRE CENTRES

Què demanem?

  1. La derogació de la LOMCE.
  2. La dimissió del Ministre Iñigo Méndez de Vigo, que ha ignorat constantment la veu de la Comunitat Educativa i no ha derogat la llei.
  3. Que la Generalitat de Catalunya no apliqui i desobeeixi la llei.
  4. Que les forces polítiques que tenen representació al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats i al Senat s’oposin a la LOMCE i a totes les mesures que ataquen el model d’escola pública i en català.
  5. Que les futures lleis educatives comptin amb criteris d’avaluació de la implementació per poder fer seguiment dels seus efectes i que estiguin deslligats de les notes finals.

Gràfics

Infografic LOMCE

Taula reúm LOMCE

Documents

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies