AJEC UB – El programa AJEC UB – El programa
El pròxim dimarts 19 d’abril són les Eleccions als òrgans de govern de la Universitat de Barcelona. L’AJEC UB ens presentem a les Eleccions... AJEC UB – El programa

El pròxim dimarts 19 d’abril són les Eleccions als òrgans de govern de la Universitat de Barcelona. L’AJEC UB ens presentem a les Eleccions al Claustre per representar a tots els estudiants de les diferents facultats de la universitat. Aquest és el nostre programa, el nostre compromís. Uneix-te a la Resistència!

CONSTRUÏM ENTRE TOTS UNA UNIVERSITAT DE BARCELONA…

… on tothom hi pugui ser:

MATRÍCULA I TAXES. Potenciar la flexibilitat de pagament de les taxes universitàries tot creant nous procediments per a diferents situacions econòmiques de manera que el pagament de la matrícula no pugui ser un impediment per a ningú a l’hora d’accedir a la universitat.

LLENGUA ESTRANGERA. Potenciar el sistema de beques que ajuden als estudiants a assolir el nivell d’idiomes exigit per obtenir el títol universitari, negociades amb la Generalitat de Catalunya, responsable d’aquest nou criteri d’obtenció del graduat. Alhora, caldria repensar l’Escola d’Idiomes Moderns com a servei públic per a tots als estudiants.

BEQUES. Cal treballar més en el sistema de beques pròpies de la Universitat de Barcelona per donar una resposta real a les creixent situacions d’impossibilitat de pagament per part d’estudiants. Cal exigir que les pràctiques universitàries siguin remunerades, i que s’incrementin els convenis de pràctiques.

PRÀCTIQUES. Cal que totes les pràctiques universitàries siguin remunerades i cal que la Universitat de Barcelona exigeixi uns criteris laborals de qualitat, lluny de la precarietat de moltes de les pràctiques actuals.


… que respecti el Medi Ambient:

MOBILITAT. Proposem que la UB negocii amb ATM la creació d’una targeta de transports gratuïta per als estudiants de la Universitat de Barcelona en horari lectiu que els faciliti els trajectes de grans distàncies, per tal de què el preu del transport públic no sigui un obstacle afegit al preu de la matrícula.

SOSTENIBILITAT. Cal que la UB desenvolupi un Pla d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat radicalment ambiciós per fer dels seus campus i la institució en sí un referent en matèries de medi ambient.


… participativa i amb serveis adaptats a les necessitats dels estudiants:

BIBLIOTEQUES. Reclamem una biblioteca oberta durant tot el curs 24hores i no només en èpoques d’exàmens. A més, cal ampliar el nombre de sales d’estudi obertes en èpoques d’exàmens.

SERVEI D’ATENCIÓ A L’ESTUDIANT. Donar a conèixer i fer del SAE un servei de referència realment útil per assessorar, orientar i guiar els estudiants durant la seva estada a la universitat, i que els ajudi trobar feina, a través de formacions i cursos gratuïts.

REPRESENTACIÓ ESTUDIANTIL. Potenciar la participació dels estudiants en els òrgans de la Universitat de Barcelona amb la obtenció de crèdits, ja que considerem que aquestes activitats també són formatives.


… amb sentit crític:

BANCA ÈTICA. Reclamem que la UB inicii una migració dels seus comptes cap a entitats bancàries de base ètica..

REFORMA HORÀRIA. Replantejar els horaris del curs vinent tenint en compte els principis que s’estan treballant al parlament en la llei de la Reforma horària.

CENTRE D’ATENCIÓ I DETECCIÓ DE DESIGUALTATS. Creació d’una unitat que treballi per generar una situació d’igualtat a la Universitat de Barcelona. Aquest centre ha de tenir un cos de treballadors que desenvolupi tasques de detecció de desigualtats i de suport a les persones discriminades, a més de campanyes de concienciació i formació en temes de desigualtats dins dels campus universitaris.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies