Categories: organitzacions

Coneix l´Associació de Joves Estudiants de Catalunya

Coneix l´Associació de Joves Estudiants de Catalunya; una organització que neix després de la unió de diversos sectors catalanistes i que es va estendre ràpidament al llarg d’aquest territori, per tal de participar-hi activament en molts àmbits de la vida de les seves comunitats i més.

Què és la Catalunya?

La Catalunya és un territori ubicat al nord-est de la Península Ibèrica, conformat alhora per les províncies de Girona, Lleida, Tarragona i Barcelona; sent aquesta ultima la seva capital.

Aquest territori s’estén al llarg de 32.106,5 km² i dins d’ells és possible apreciar altituds que arriben fins als 3143 metres sobre el nivell del mar, específicament en llocs com Pica d’Estats.

Es tracta d’una comunitat autònoma espanyola dins la qual han nascut diferents organitzacions que cerquen la defensa de tots els interessos col·lectius dels seus ciutadans; tal com és el cas de l´Associació de Joves Estudiants de Catalunya.

Creada amb l’objectiu d’aprofitar el potencial dels joves dins de diferents àmbits, tant sindicals, socials, territorials, polítics, estudiantils com universitaris.

La Associació de Joves Estudiants de Catalunya

L’Associació de Joves Estudiants de Catalunya té un paper important dins les seves comunitats; ja que, amb la seva gestió, promou el desenvolupament d’aquesta regió, participant en diferents plataformes interassociatives, fent censos, prestant serveis i recursos a moltes altres persones que ho requereixen de forma específica.

En poques paraules, aquest tipus d’organització cerca reivindiques i estimular l’associacionisme entre els joves, com a eina potencial que porta a la seva participació dins de diferents activitats de la vida quotidiana de les comunitats.

És oportú indicar que la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya, reconeguda mitjançant les sigles FNEC, neix l’any 1932 i s’ha mantingut des d’aleshores, vinculada ideològicament no només al territori sinó també a altres ciutats i pobles que han estat relacionats de diferents. formes amb els catalans.

Entre altres coses, durant l’any 1940 va tenir una participació important en la creació del Front Nacional de Catalunya; al qual aporto gran quantitat de joves militants.

Mentre que dins del període entre 1946 i 1963, opero com un sindicat democràtic clandestí, que represento les associacions d’estudiants universitaris de Catalunya.

Aquesta federació juvenil va obtenir el seu primer reconeixement internacional durant el II Congrés Iberoamericà d’Estudiants.

D’altra banda, dins del seu territori, passo a ser una plataforma juvenil, integrada per partits polítics com el Bloc d’Estudiants Nacionalistes, la Unió Democràtica de Catalunya, Front Nacional de Catalunya i el Grup d’Estudiants Socialistes.

Va ser destacada la seva participació durant la vaga de tramvies que es va escenificar l’any de 1951; de la mateixa manera que a la creació de la Primera Assemblea d’Estudiants Lliures, a càrrec de la Universitat de Barcelona, ​​per a l’any 1957.

Participo en la fundació d’un Comitè de Coordinació Universitària i s’integre el Sindicat Democràtic d’Estudiants; constituït durant el període entre els anys de 1965 i 1966, a la universitat de la capital de Catalunya; però després va desaparèixer.

Tot i això, el 1986 aquesta Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya, reapareix en la vida d’aquesta comunitat; però ara amb caràcter d’Associació de Joves Estudiants de Catalunya i com a part dels afiliats, han indicat comptar amb més de 1.500 afiliats.

La important en aquest cas és que cal reconèixer que la joventut d’aquesta regió espanyola juga un paper actiu dins de la seva societat i té el potencial necessari per ser portaveu de les necessitats de la seva comunitat, per tal de reclamar el compliment dels seus drets .

Aquests joves treballen tant en la defensa de diferents temàtiques socials, promoció i millora dels sistemes laborals, desenvolupament de més oportunitats educatives i inclusió de la seva participació dins de les decisions polític, econòmiques i administratives del territori Català

Article infoDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *